jump to navigation

Beer & Innovation: kennis en inspiratie voor een pint! mei 23, 2008

Posted by beerandinnovation in Nieuws.
Tags: ,
trackback
Al eens aan de innovatie stamtafel aangeschoven met je businessplan of idee voor een startup? Het kan dankzij Beer & Innovation, een initiatief om startups een stap verder te helpen bij idee of businessplan door ze in ruil voor een pint te koppelen aan ervaren creatievelingen, zakelijk deskundigen of technisch onderlegden.

Beer & Innovation is een initiatief van mediabedrijf The Crowds (Erwin Blom, Wessel de Valk, idse de Pree) ism tal van specialisten op verschillende terreinen (ondernemers, creatievelingen, marketeers, e.d.) die regelmatig twee uur vrijmaken om startups en mensen met plannen voor sites en / of services bij te staan en een stap voorwaarts te helpen. Wie dan wel? Onder meer Marco Derksen (Marketingfacts), Henk de Hooge (Dutchcowboys), Boris Veldhuijzen van Zanten (The Next Web), Johan Schaap (Probaton), Martijn Verver (Headline Interactive), Ton Wesseling, Stef van der Ziel (Jet-Stream), Mark de Kock (Sara Lee), Lykle de Vries (De Ondernemers) en John Kivit (Multiscope).

Het concept

In een kroeg nemen vier specialisten achter hun stamtafel plaats. In ruil voor een pint schuiven startups en mensen met een plan aan. Ze krijgen per deskundige een half uur om te sparren over hun idee. Ze leggen vragen en twijfels voor, ze zoeken input voor volgende stappen, ze zijn op zoek naar connecties die hun verder kunnen helpen. Vier startups per twee uur. Elk half uur schuiven ze een stoel door. Voor de kosten van een pint per specialist krijgen ze een zee aan deskundigheid. Het model is open en heeft als ambitie om over het land uit te waaien. Maar om de belangstelling te peilen vinden in juni verspreid in het land (noord, zuid, oost , west) edities plaats. Bij gebleken succes, volgt na de zomer prolongatie. En als de belangstelling tegenvalt voor de eerste serie sessies? Dan drinken de specialisten gezamenlijk een pint en gaan we over tot de orde van de dag!

Wil je aanschuiven bij één van de teams van Beer & Innovation

  • Mail naar startup@beerandinnovation.nl
  • Zeg wie je bent en waar je woont
  • Vat je startup in een alinea samen
  • En vertel waar je naar op zoek bent, waar je mee vastloopt e.d.
  • Dan hoor je snel meer! Of, wanneer, waar, etcetera.

Maar voor de sessies in kroegen in het land van start gaan is er een kick off meeting!

Beer & Innovation trapt op woensdag 11 juni af met een twee uur durende Beer & Innovation sessie (waarvoor grote dank sponsor Veronica!) waarbij hot & happening startups hun idee of applicatie tonen en deskundigen de tops en flops van startups en businessplannen de revu laten passeren. Bijvoorbeeld:

  • Bob Stumpel van Result over de do’s and don’ts van een startup. Wijze lessen van een ouwe rot!
  • Mathijs van Abbe van Mobypicture presenteert de nieuwe versie van zijn service. Eén keer posten, oneindig keer publiceren. Eerst alleen met foto’s, nu met …
  • Tim Heineke van Twones laat zien hoe zijn startup de Friendfeed van de muziek gaat worden.
  • Bob Jansen van Tweetburner over de mogelijkheden en onmogelijkheden van ‘an app in a weekend’.
  • Lykle de Vries van De Ondernemers legt uit hoe Speakonomy de martkt voor sprekers en lezinggevers gaat democratiseren.

Datum: 11 juni
Tijd: 17 – 19 uur
Plaats: Desmet, Amsterdam

Wil je kans maken om er bij te zijn?

Mail naar lastorders@beerandinnovation.nl
Vertel wie je bent en wat je doet en je hoort zsm of je er bij kan zijn. Er zijn slechts 50 plaatsen te verdelen. De bijeenkomst is voor iedere geinteresseerde, maar startups hebben een klein streepje voor en de ruimte is beperkt!

De ontwikkelingen rondom Beer And Innovation volgen?

Volg dit blog!

Advertenties

Reacties»

1. GertJan - mei 27, 2008

Prachtig format!
Vraag is wanneer je het beste resultaat krijgt als starter: aan het begin, het midden of het eind?
Want weegt de organisatie de onderlinge pintbestendigheidscreativiteitsfactor van het team aan tafel? Ook in het licht van een eventueel niet-pint drinkende specialist aan tafel?

2. guido van nispen - juni 12, 2008

Heel erg interessante en leuke avond. Complimenten. Mijn foto’s http://www.flickr.com/photos/vannispen/sets/72157605559428836/

3. Peter Moning - juni 12, 2008

Gezellige en zeer leerzame avond!
Het ‘beer’ en de ‘innovation’ was in goede verhouding 😉

@Guido: Nice pictures!

4. Daan Tames - juni 12, 2008

Genoten!

Leuk om start-ups te zien praten, heerlijk om door iemand als Bob Stumpel gemotiveerd te worden en lekker om bier te drinken van Veronica!

Ben benieuwd naar de opvolging.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: